Search This Blog

Wednesday, August 3, 2011

Какво означава да си треньор

Всеки от нас има мечти, но малко от нас всъщност имат смелостта да ги преследват. Повечето никога не се осмеляват да опитат, страхувайки се, че ще се провалят или може би че ще успеят!
Аз също имам своите мечти и цели! От няколко години поех по пътя към достигане на една от тях, а именно да стана, колкото се може по-добър треньор и да помагам на колкото с е може повече хора д а постигат целите си! Доста хора подценяват треньорската професия! Приемат я някак шеговито и несериозно! Общоприето е виждането, че с треньорската професия се занимават хора, които за друго просто не стават! Но така ли е всъщност? Уверявам ви, че това е далеч от истината! Да, както във всяка една професия има по-добри и образовани и не чак толкова.Хора, които искат да вървят напред и да се развиват и такива, които стоят на едно място! Но как да разберете на какъв сте попаднали? Разликата е, че едните го правят само заради парите, а другите за нещо повече,а именно…
Лично за мен това да си треньор не означава просто да помогнеш на човека срещу теб да постигне целите си свързани с физическата подготовка и визията си. Това да си треньор е много повече! Да си треньор означава да помагаш на хората да постигат, както спортните си цели, така и тези в живота! Спортът и живота доста си приличат! И в двете е необходимо да имаш непоклатима вяра, трудолюбие, мотивация и решителност! Треньорът трябва да е човекът, който да помага на състезателите си да получат мотивация, тогава когато се чувстват безсилни да я намерят в себе си! Трябва да ги подкрепя и да вярва в тях, тогава когато всички други са загубили вяра в тях! Да си треньор означава не просто да помогнеш на някого да промени тялото си, но да промени и психиката си! Да знае от какво има нужда, да прави разлика между нуждата и потребността! Да си треньор означава да бъдеш част от положителната промяна в живота на състезателя си! Да му помогнеш да намери себе си, тогава когато се чувства изгубен!
Забелязвали ли сте историите преди и сега, на хора, които са били пълни, но са поели по пътя на трансформацията-трансформацията не само на тялото, но и на живота си! Аз съм чела хиляди такива! Знаете ли кое е общото между тях? Тъгата в очите им на снимката „преди” и блясъка в тях на снимката „сега”! Ето за това се занимавам с треньорска дейност! За мен това е професия, която ти дава не само материалното, но и духовното! Няма по-хубаво от това да правиш нещо, което обичаш и да знаеш, че си допринесъл за положителната промяна в нечии живот!

No comments:

Post a Comment